Sleman, www.jogjatv.tv - Maneka jinis masakan jamur ingkang taksih kapetang langka, kaajab saged dados ciri mathi Kabupaten Sleman, sasampunipun uwoh salak. Bab punika dipun andharaken dening Camat Sleman, Suyudi salebeting pengetan ambal warsa kapisan perkebunan jamur, ing Jalan Magelang Km. 10 Beran, Sleman, dinten Setu siyang(9/4).
Camat Sleman, Suyudi mratelakaken Kabupaten Sleman gadhah kaskaya alam ingkang kathah. Inggih ing donyaning wisata, punapa dene ing babagan dhaharan tradisional. Lan maneka jinis masakan jamur kaajab saged ngrembakakaken karaharjaning masyarakat, sarta kaajab saged dados ciri mathi Kabupaten Sleman.
Kejawi punika, Agus Purwianto ingkang gadhah perkebunan jamur mratelakaken, perkebunan jamur ingkang sampun ngancik umur setaun, tansah kupiya ngindhakaken ladosanipun, inggih ing babagan SDM punapa dene ngrembakakaken usaha jamur sanesipun. Jamur kajawi saged dipun ocal dados kripik, criping lan jamur goring, ugi saged dipun masak tongseng jamur, sate jamur, bakmi jamur, lan tetedhan sanesipun, ingkang kathah ngandhut kalori, lan tanpa kolesterol.
Nadi Mulyadi
Camat Sleman, Suyudi mratelakaken Kabupaten Sleman gadhah kaskaya alam ingkang kathah. Inggih ing donyaning wisata, punapa dene ing babagan dhaharan tradisional. Lan maneka jinis masakan jamur kaajab saged ngrembakakaken karaharjaning masyarakat, sarta kaajab saged dados ciri mathi Kabupaten Sleman.
Kejawi punika, Agus Purwianto ingkang gadhah perkebunan jamur mratelakaken, perkebunan jamur ingkang sampun ngancik umur setaun, tansah kupiya ngindhakaken ladosanipun, inggih ing babagan SDM punapa dene ngrembakakaken usaha jamur sanesipun. Jamur kajawi saged dipun ocal dados kripik, criping lan jamur goring, ugi saged dipun masak tongseng jamur, sate jamur, bakmi jamur, lan tetedhan sanesipun, ingkang kathah ngandhut kalori, lan tanpa kolesterol.
Nadi Mulyadi